Compartir

Espanya, per segon any consecutiu, s'ha incrementat el preu de l'habitació d'hotel per nit. En aquesta ocasió, la pujada ha estat d'un 4% davant l'1% mundial segons l'Hotel Price Index de Hoteles.com. Segons les dades ofertes per l'estudi, aquest increment ve influenciat per la reactivació del tràfic de viatgers per tot el món.

En el cas dels hotels espanyols, en 2015 es va registrar un rècord de més de 68 milions de viatgers estrangers que van venir al país, ja que és una de les destinacions amb major qualitat-preu. Segons l'índex, encara amb l'increment de preus de l'any passat, Espanya segueix sent un dels llocs més desitjats pels turistes, pagant una mitjana de 109 euros per habitació i nit.

< p> Entre els viatgers que més ens visiten es troben els de Regne Unit, França i Alemanya, tot i que les últimes xifres auguren un increment dels turistes britànics i francesos, mentre que els alemanys comencen a decantar-se per altres destinacions diferents.

preus molt variats

dels 40 llocs analitzats, l'estudi mostra que a 30 d'ells sí que s'han augmentat els preus , encara que cap ha passat del 10%. No obstant això, més de la meitat de les ciutats analitzades no superen el preu mitjà que té Espanya, com Sevilla, València o Granada que ofereixen tarifes per 93, 84 o 80 euros, respectivament.

No obstant això, València va ser una de les zones que més va augmentar el seu preu mitjà enfront del de 2014 que era de 77 euros. També, el valor d'una nit va créixer un 9%, arribant als 102 euros, mentre que Lanzarote va arribar als 104 euros davant els 95 que havien ofert els seus hotels a l'any anterior.

Així mateix les xifres apunten al fet que, encara que pugin els preus, la demandeu de viatgers a aquestes zones no disminueix, com és el cas de Eivissa o Marbella que encapçalen la llista de les destinacions on els turistes van pagar més amb un preu de 171 euros i 152 respectivament , encara que el creixement interanual fos menor que en altres llocs espanyols.