Compartir

Sentir la sorra als peus i el so de la mar dóna més felicitat que qualsevol altre moment en la vida. Són les conclusions d'un estudi del web de lloguer de vacances, HomeAway , amb motiu del Dia Internacional de la Felicitat. El 36% dels pares espanyols amb fills amb edats compreses entre els 0-16 anys afirmen que les vacances és el que més feliços els fa , per sobre d'una vetllada romàntica amb la seva parella (8%) o un dia amb bons resultats en el treball (4%). La raó principal és l'oportunitat de passar temps amb la família, amics i altres éssers estimats (57%), estar a prop de la platja (31%) i la possibilitat de dormir i relaxar-se (23%).

felicitat postvacacional: l'alegria només dura una setmana

Però, com la felicitat postvacacional només dura set dies per al 35% dels enquestats o un mes per a un altre 19%, el 26% dels pares espanyols afirma que segueix content després de les seves vacances reservant el seu pròxim destí.

Encara que molts no tenen consol a la tornada de les seves vacances (7%), altres intenten aferrar-se al record d'aquesta experiència feliç de vacances, portant a Espanya menjar i beguda típica del destí (23%); el 23% es reparteix entre contactar amb els amics que va fer durant aquests dies o reunir-se amb les persones amb les que va marxar de viatge per rememorar

vells i bons temps, mentre que altres opten per compartir les seves vivències amb fotos a xarxes socials (22%).

l'informe també revela les següents conclusions:

* Només l'1% afirma que el seu comiat de solter van ser seus millors vacances (i les més felices), enfront del 30% que van ser les primeres vacances amb els seus fills i un 24% la seva lluna de mel.

* Per a més de la meitat dels pares espanyols enquestats ( 52%), estar a la platja al costat del mar seria el seu moment més feliç, seguit d'uns dies al camp (21%) o en una llunyana illa tropical (11%). Només un 10% afirma que se sentiria més feliç a la ciutat.

Desintoxicació digital per desconnectar

Després d'uns anys on la tendència era estar connectats a totes les hores del dia, els pares estan recuperant els seus dies de descans posant en marxa estratègies per desconnectar.

el 26% s 'apaga els seus mòbils i no mira el correu electrònic, mentre que el 25% prohibeix qualsevol conversa de treball durant aquests dies. El 21% dels enquestats fa hores extres abans de marxar de vacances per relaxar del tot en els seus dies de descans. El 18% necessita revisar el correu o el telèfon per estar tranquil davant del 16% que evita llegir o veure les notícies per estar totalment desconnectat del món,

Joan Carles Fernández, el director general per al sud d'Europa de HomeAway, diu: "Les vacances ens permeten sortir de les nostres vides atrafegades i realitzar el més important per a nosaltres: emprar el temps i construir vivències i records amb els nostres éssers estimats".

"en els últims temps, cada vegada un major nombre de persones té un Smartphone a les mans, pel que és esperançador veure la gent donar l'esquena a la tendència d'estar sempre connectats i canviar el treball per moments per gaudir en família en les seves vacances ".

El viatger espanyol també és conscient que en un moment es pot fer malbé les seves vacances. Espais plens de gent com els hotels, o bruts, o el no tenir prou privacitat o espai per a un, són algunes de les situacions molestes per als enquestats. Això pot explicar, apunta l'estudi de HomeAway, que prop d'un quart dels pares espanyols (23%) opten per un habitatge de vacances per evitar aquest tipus de situacions i gaudir amb els seus dels seus dies de descans.