miércoles, 30 septiembre 2020 8:38

Un total de 22 restaurants participen a les segones jornades gastronòmiques 'Goût de France'

Des d'aquest divendres 11 de març, i fins al proper dia 21 de març, tenen lloc al país les segones jornades gastronòmiques 'Goût de France', organitzades per l'Ambaixada Francesa, amb la col·laboració de la Unió Hotelera i MoraBanc. Es tracta d'un esdeveniment que serveix per donar a conèixer tota la cultura culinària i els productes francesos, i que té caràcter internacional, ja que s'organitza al mateix país gal però també des de les ambaixades de diferents països del món. De fet, és el 21 de març el dia en què França commemora totes les bondats de la seva gastronomia, però aprofitant l'efemèride, a Andorra s'han volgut crear unes jornades que s'allargaran deu dies, tal com ha explicat aquest dimarts al matí el portaveu i director de la Unió Hotelera, Òscar Julián.

Fins a 22 restaurants del país s'han adherit a la iniciativa, i oferiran menús de temàtica gala a preus molt variats, ja que oscil·len entre els 8,57 euros (la cafeteria del Govern) i els 95 euros (L'entrecôte). Julián ha volgut destacar la variada tipologia de restaurants participants, “des del casolà de tota la vida al més creatiu”, així com de xefs, ja que n'hi ha de francesos, però també d'andorrans, espanyols i portuguesos. Aquestes tres darreres nacionalitats “s'adapten i donen la seva visió de la cuina francesa”.

L'ambaixadora francesa, Ginette de Matha, s'ha mostrat molt satisfeta amb l'elevada participació dels restaurants del país (l'any passat van ser 17), i ha explicat que el 21 de març ha convidat polítics i personalitats del país a un sopar, evidentment amb menú 100% francès. De Matha ha volgut destacar que aquestes jornades han servit per inspirar cuiners d'arreu del món i que, per tant, són un bon exemple “d'obertura” i de “multiculturalitat”.

Abans del sopar del proper dia 21, tindrà lloc una conferència a la seu social de MoraBanc. Tal com ha explicat la directora de màrqueting i comunicació de l'entitat bancària, Mireia Maestre, anirà a càrrec de l'enòleg Rémi Edange, especialista en vins i propietari de les prestigioses vinyes Domaine de chevalier. “És un enòleg de gran reputació i un poeta de la viticultura”, ha volgut destacar De Matha. MoraBanc col·labora amb les jornades perquè “aglutinen diversos sectors del país” i perquè “és una acció a 360 graus on tothom guanya”, ha exposat Maestre.

Fora d'Andorra, les jornades 'Goût de France' compten amb més de 1.000 xefs participants dels cinc continents. Tal com ha explicat Julián, el 5% de la recaptació dels menús del dia 21 de març es destina a una ONG del país d'on és originari el restaurant, per col·laborar en causes socials.