Compartir

Els dilluns i els dimecres les sis persones que estan apuntades al taller de joves jubilats es reuneixen per reflexionar i conèixer les capacitats i aptituds que cadascú té. El taller està format per vuit sessions, va iniciar-se el passat 22 de febrer i s'allargarà fins a l'11 d'abril. La consellera de Social, Ester Villarubla, ha explicat que la gent quan arriba a l'etapa de jubilació té moltes ganes de seguir aprenent i estar actius, i per això es va pensar fer aquest taller, ja que justament era una demanda proposada per a aquest col·lectiu. Malgrat que per a aquesta edició només s'hi han apuntat sis persones, la consellera ha assegurat que des del Departament de Social aposten “fermament” per tirar endavant i consolidar el projecte. Un dels participants del taller, Salvador Bobet, ha destacat que quan s'arriba a l'etapa de la jubilació s'ha d'intentar buscar objectius, ja que moltes vegades “no saps què fer” i les persones han d'entendre que “jubilar-se, no vol dir fer-se gran”. En aquest sentit, Bobet ha afegit que durant tota la joventut et prepares per treballar, però quan et jubiles potser no estàs preparat per no treballar i a vegades aquesta situació “pot ser traumàtica”.

La psicòloga i formadora del taller joves de jubilats, Vanessa Gràcia, ha destacat que la finalitat és transmetre a la gent que “jubilar-se, no vol dir fer-se gran”. El taller també serveix per informar a aquest col·lectiu del gran ventall d'activitats i tallers que s'ofereixen a la parròquia i al país. Per això, Gràcia ha explicat que és “molt important” que aquesta gent mostri una actitud positiva i tingui ganes de fer coses. Per exemple, en la sessió d'aquest dilluns, els participants han treballat sobre el tema 'Quines són les creences positives que tens i que t'han ajudat a aconseguir el que vols''.

D'altra banda, la consellera Vilarrubla ha indicat que s'està pensant fer un pla d'acció més personal per a aquest col·lectiu, però no n'ha explicat els detalls, ja que el projecte es troba en una “fase molt verda”.