Compartir

Des de fa uns anys, els turistes occidentals han instaurat una norma no escrita de reptar a les altures i fer-se fotos despullats al Machu Picchu . Dos europeus, un britànic i un francès, van acudir aquest dimecres a les emblemàtiques ruïnes peruanes per presumir a les xarxes socials d'aquestes altures muy lleugerets de roba .

No obstant això, la jugada els va sortir cara. Un grup de vigilants del ministeri de Cultura els va agafar amb 'les mans a la massa' . La policia de Turisme encarregada d'aquests assumptes es va presentar a l'àrea agrícola del parc arqueològic per detenir-los per "faltes contra els bons costums".

En concret, Eric Xavier Mariec i Adam Burton van decidir visitar un sender obert recentment i que estava sent rematat per uns obrers de la zona, cosa que també va poder propiciar que els descobrissin.

Ara, els joves de 23 i 28 anys, respectivament, s'enfronten a la jurisdicció local, la qual va decidir tipificar aquests episodis com a delicte a causa que gran majoria de turistes l'havien convertit com "un costum", segons els agents policials.