Compartir

La guia 'In-forma't' arriba a la desena edició després que el 2007 el Comú d'Andorra la Vella decidís impulsar aquesta publicació, que ja a l'any següent es va tirar endavant de manera conjunta entre el Govern i els comuns. S'han editat 5.000 exemplars que ja han començat a ser distribuïts als centres escolars, els punts d'informació juvenil i altres instal·lacions comunals. El ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha destacat la importància d'aquesta guia que inclou la novetat que es donarà suport formatiu per al nivell de C2 de català a partir del setembre ja que al juny del 2017 ja es podran fer els exàmens d'aquest nivell.

Aquesta guia és un “projecte necessari” i més tenint en compte que el projecte educatiu “cada vegada és menys lineal”, tal com ha posat en relleu Jover que ha afegit que l'oferta formativa al país “és diversa i rica” i que, per tant, és important recollir en un document totes les opcions que hi ha no només per als joves sinó també per als adults, ja que ha incidit en el fet que el procés formatiu s'allarga tota la vida. De la seva banda, el cònsol menor d'Andorra la Vella, Marc Pons, ha destacat el fet que es tracti d'un suport per a les famílies en què s'ofereix la informació o, si més no, el vincle o l'enllaç d'on es pot aconseguir. També ha remarcat el fet que estigui cada any actualitzada. Precisament, la cònsol menor d'Ordino, Gemma Riba, ha agraït al Comú de la capital la iniciativa que van tenir per impulsar aquest recurs que al llarg dels anys “ha anat agafant forma”.

A la guia hi consta la Universitat de les Valls, tot i que ara no tenen formacions pròpies desenvolupades i es va revocar l'oficialitat del Màster en Odontologia, però la institució està creada per llei i, per tant, podria oferir alguna formació, tal com ha comentat Jover.

I qüestionat sobre els temes que es van tractar a les comissions per al Consell General dels Joves, el titular d'Educació ha considerat que és “perfectament legítim i necessari” que els joves plantegin qüestions que poden arribar a ser polèmiques, com ara l'eutanàsia, i creu que la iniciativa entra dins el procés “educatiu per esdevenir ciutadà” i desenvolupar un esperit crític. I quant a l'assetjament digital, ha remarcat que cal fer el possible perquè es tendeixi a zero i hi hagi els menys casos possibles.