Quantcast

El Govern es planteja revisar la taxa de tinença de les matrícules personalitzades per incrementar-ne la demanda

El Govern reconeix, en la resposta publicada al Butlletí del Consell General, que la recaptació és “molt inferior” a la prevista, sobretot per als vehicles ja existents. Així, segons recorda l'Executiu, la memòria econòmica preveia recaptar entre 1,3 i 2 milions d'euros el 2015, i entre 300.000 i 500.000 euros per als anys següents. Finalment, durant el 2015 es van reservar 184 plaques de matrícula personalitzada, de les quals a finals d'any se n'havien atribuït 109, amb una recaptació de 176.996 euros.

La desviació entre les previsions i la realitat, el Govern l'atribueix a una sobreestimació de la demanda, en particular per als vehicles existents, que obeeix a diferents factors com són un interès dels titulars dels vehicles inferior al previst; un cost que pot suposar un fre, sobretot la taxa de tinença anyal de 200 euros; un desconeixement de la mesura en ser el seu primer any d'aplicació; i una comunicació insuficient.

Pel que fa a les previsions per als propers anys, el Govern creu que la recaptació en els propers exercicis no serà inferior als 150.000 euros, una xifra estimada considerant una penetració del 3% en la venda de plaques de matrícula personalitzada per als vehicles de nova matriculació, i en base a les taxes de reserva, atribució i tinença vigents

Comentarios de Facebook