Compartir

La instal·lació de l'Institut Marquès al país ha estat una de les qüestions presents en la compareixença del ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, al davant de la Comissió Legislativa de Sanitat i Medi Ambient. Així, a preguntes de la consellera del Partit Socialdemòcrata, Rosa Gili, i de la de Socialdemocràcia i Progrés, Sílvia Bonet, el titular de Salut ha contestat que la signatura del Conveni d'Oviedo es farà, ja que es tracta d'un mandat del Consell General al Govern, però també creu que cal una reflexió sobre aquesta qüestió, ja que ha afegit que caldrà veure si s'ha de fer reserva a alguns articles i també com es legisla sobre aquestes reserves. Una altra qüestió, segons Álvarez, serà que els consellers generals hauran de dir-hi la seva.

El ministre de Salut ha insistit que ell no ha “vetat ningú” i que encara es desconeix la cartera de serveis que vol dur a terme l'Institut Marquès. Un cop això es faci públic, ha remarcat, caldrà veure el que aquest centre pot o no fer.

“Jo estic d'acord que s'implantin projectes d'inversió estrangera sempre i quan estiguin regulats amb la llei que toqui”, ha remarcat el ministre, que ha afegit que es “regularà” i que serà un marc legal “homologable” amb els estats veïns. En aquest sentit, i tot i que ha destacat que Andorra és sobirana, ha manifestat que hi ha un marc europeu que òbviament condicionarà la regulació que es faci al país.