Compartir

“Spotlight”, dirigida per Tom McCarthy, va obtenir dos premis (millor film i millor guió original), mentre que “El renascido” va aconseguir tres Oscars: el de Iñárritu; el de millor fotografia per al mexicà Emmanuel Lubezki; així com l'esperat i anhelat guardó per a Leonardo DiCaprio com a millor actor.

No obstant això, la pel·lícula més guardonada de la 88 edició dels Oscars, que s'ha celebrat aquesta matinada al Dolby Theatre de Los Angeles, va ser “Mad Max: Fúria a la carretera”, que es va emportar sis premis, tots ells en categories tècniques: millor vestuari, disseny de producció, maquillatge, muntatge, edició de so i mescla de so.

Iñárritu va ser un dels noms en majúscules de la nit, ja que, després de guanyar l'Oscar a millor director l'any passat per “Birman”, va repetir guardó avui per “El renacido”. Així va inscriure el seu nom a Hollywood amb lletres daurades al costat de John Ford i Joseph L. Mankiewicz, els únics cineastes que ho havien aconseguit abans.

“No em puc creure que això estigui passant”, va afirmar Iñárritu sobre l'escenari, que va agrair a l'equip de la pel·lícula “des del fons” del seu cor el seu compromís i confiança. Iñárritu, a més va tenir paraules per defensar la diversitat: “Hi ha gent a la qual no escolten perquè en ells només veuen el color de la pell. Ens hem d'alliberar d'aquests prejudicis i aconseguir que el color de la pell sigui una mica irrellevant”.

Per la seva banda, Leonardo DiCaprio, va rebre l'Oscar a la millor actuació masculina, un guardó molt esperat, ja que és la primera estatueta per l'intèrpret després de cinc nominacions com a millor actor.