Compartir

El cap de Govern, Toni Martí, ha donat a conèixer l'actual situació política i social del Principat al copríncep francès, François Hollande, durant una trobada institucional que ha tingut lloc al Palau de l'Elisi a París. En aquesta trobada, Martí, acompanyat pel síndic general, Vicenç Mateu, ha informat el copríncep de l'última nota emesa pel FinCEN en què avala les mesures adoptades per les autoritats competents del país en el procés de resolució de BPA.

En aquest sentit, Martí ha celebrat poder correspondre la confiança dipositada pel copríncep des de l'inici d'aquest assumpte, i ha explicat que el proper pas passa per la venda de Vall Banc amb el principal objectiu que els clients puguin recuperar els seus diners. “No és fàcil que les autoritats supervisores hagin intervingut el 18% del nostre sistema financer, i sempre és reconfortant escoltar el copríncep i el seu encoratjament per solucionar una de les majors crisis del Principat”, ha assegurat.

Però a més, un altre dels temes centrals de la reunió ha estat l'acord d'associació amb Europa. El cap de Govern ha manifestat la continuïtat de les negociacions en el marc institucional i ha explicat al copríncep que recentment s'han iniciat les converses pel que fa al marc sectorial. Martí ha precisat que el primer dels punts marcats a l'agenda és el que fa referència a la lliure circulació de mercaderies. En aquest sentit, el copríncep ha reafirmat el suport de la República Francesa en aquest procés negociador.

Martí ha informat Hollande dels recents acords firmats, tant l'acord d'intercanvi automàtic d'informació fiscal amb la UE, com el multilateral amb l'OSCE per a l'intercanvi automàtic en matèria tributària, i ha celebrat que el copríncep confiï en les reformes que ha endegat el Govern d'Andorra enfocades a apostar per la transparència i la bona cooperació internacional.