miércoles, 23 septiembre 2020 5:52

Desenes de famílies omplen el Teatre Comunal de la capital per gaudir del primer concert infantil de la Fundació ONCA

Retrobar com és de bonica la música dins un món fictici replet de sorolls. Aquest és l’objectiu que persegueixen els tres actors de l’obra de teatre ‘La Cecília s’ha despertat’, espectacle representat aquest dissabte a la tarda al Teatre Comunal d’Andorra la Vella i que ha donat el tret de sortida a una nova edició del projecte educatiu de la Fundació ONCA. Per retrobar-se amb la bellesa musical, els protagonistes recorren a un artefacte “força curiós”, segons ha detallat l’actor Albert Vinyes, que anomenen Cecília. Gràcies a aquesta màquina, els tres protagonistes aconsegueixen identificar diferents melodies i “conèixer de què està feta la música”, tal com ha precisat Areny.

Com l’obra se centra contínuament en la recuperació de la música, Areny ha recalcat que “constantment estem mostrant música, cantem cançons i convidem a tots els nens a fer-ho. Per aquest motiu, l’actor de la companyia La Maquineta Produccions, ha assegurat que “més enllà de l’obra, el que ens agrada és crear interacció amb el públic” i ha afegit que un dels punts forts és les sorpreses que s’amaguen durant el transcurs de l’obra, ja que tal com ha assenyalat, “no és una 'Blancaneu' ni uns 'Tres porquets', és una obra molt original amb un escenari molt poc concret que ofereix infinitat de possibilitats”. “És una contínua sorpresa”, ha admès.

Tal com ha detallat la responsable d’Organització i Producció de l’ONCA, Teresa Areny, la temporada 2016 del projecte educatiu de la Fundació ONCA continuarà el pròxim 4 de juny amb Pep Gol i la seva proposta ‘Jugant amb el so’, a continuació serà el torn de La Petita Malumaluga i la seva obra ’Núvols amb nadons’, que tindrà lloc el 24 de setembre i, finalment, es tancarà el projecte, el 26 de novembre, amb un nou espectacle de petit format a càrrec d’Irina Robles i Alexandre Arajol.