viernes, 14 agosto 2020 1:50

La Fundació ONCA inicia el 10 de març els tallers creatius per a alumnes i professors de música

El primer taller, 'Iniciació a la improvisació' (obert a tots els instruments), tindrà lloc a l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella, i serà a càrrec de dos experts en improvisació musical: el violinista Oriol Saña i el guitarrista Albert Bello. Aquest taller vol donar continuïtat als dos anteriors (del novembre del 2014 i del febrer del 2015) que va impartir el mateix Saña. La nova sessió respon a la demanda d’aprofundiment per part dels participants i a la voluntat de conèixer la tècnica de la improvisació instrumental.

El taller, que s’ha organitzat en col·laboració amb l’Institut de Música de la capital, oferirà una classe magistral per al professorat (de 16 a 17.30 hores), un taller dirigit a l’alumnat de 3r i 4t de grau elemental (de 18 a 19 hores) i un taller destinat als alumnes de grau mitjà (de 19 a 20 hores). L’objectiu és dotar el professorat de noves eines pedagògiques i treballar la improvisació com a element natural d’aprenentatge. Els dos músics duran a terme les sessions en conjunt: Oriol Saña serà l’encarregat dels instruments de corda, i Albert Bello, de la resta d’instrumentistes participants.

Les inscripcions s’han de formalitzar a [email protected] i la capacitat és limitada. Els tallers formatius compten amb la col·laboració de la Fundació Anna Riera.

El taller finalitzarà amb un concert a càrrec de Saña&Bello, obert tant als participants com a tot el públic interessat a gaudir d’una actuació immersa en la música jazz 'manouche' i 'bluegrass'. El duo presentarà el disc 'Boston Bridges', que segons explica Saña “és el fill natural d’un encontre entre músics de procedències i influències diverses, un disc inevitable i preciós en el qual conviuen sis peces d’Albert Bello amb tres temes clàssics del jazz 'manouche'”. El concert, d’entrada lliure, serà a les 20.30 hores a l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella. 

Artículos similares