Compartir

El Premi Jove Periodista s'adreça als estudiants de batxillerat i formació professional dels tres sistemes educatius amb l'objectiu de fer-los despertar l'interès per la professió, apropant-los als mitjans de comunicació i contribuir a la seva educació promovent competències en les àrees del llenguatge, la comunicació i la lectura. Com l'any passat, s'han establert tres categories: reportatge escrit, fotogràfic i audiovisual.

La coordinadora de l'ARA Andorra, Marta Tort, ha explicat que la novetat d'aquest any és que, a diferència de la primera edició en què el tema era lliure, s'ha establert una temàtica obligatòria dels treballs, 'Andorra, societat multicultural', tenint en compte que Andorra és un país d'acollida on conviuen diferents cultures, religions i races.

Un altre canvi és que, a proposta del Ministeri d'Educació, s'han avançat les dates del certamen per no coincidir amb els exàmens de final de curs i aconseguir que més estudiants s'animin a participar-hi. Tots els interessats ja s'hi poden inscriure, a través d'un formulari que trobaran al web ara.ad, i tenen temps per presentar els treballs fins a l'1 d'abril. El jurat donarà el seu veredicte el 15 d'abril i els premis es lliuraran el pròxim 21 d'abril.

Els treballs es publicaran a l'ARA.ad i els millors de cada categoria seran premiats amb una càmera fotogràfica i de vídeo per als reportatges fotogràfics i audiovisuals, i amb un iPad per a la categoria de reportatge escrit. El jurat del Premi Jove Periodista 2016 està format per professionals dels diferents mitjans de comunicació del país: Xavier Mujal, director de RTVA; Arnau Colominas, director d'El Periòdic d'Andorra; Noemí Rodríguez, directora d'estratègia i comunicació de Cadena Pirenaica; Ester Pons, cap de continguts de Ràdio Ser Principat d'Andorra; Marta Tort, coordinadora de l'ARA Andorra; així com pel director general de la Fundació Valentí Claverol, David Claverol. 

Tal com ha destacat el director comercial de l'ARA Andorra, Toni Corominas, hi ha la vocació de donar continuïtat a la iniciativa i de fer-la créixer en les properes edicions, complementant el premi amb conferències a càrrec de periodistes de renom i, fins i tot, amb la possibilitat de poder fer formacions o estades dirigides als joves estudiants, per despertar-los encara més l'interès per aquesta professió. 

De la seva banda, el sotsdirector general d'Andbank de Banca País, Josep Maria Cabanes, ha explicat que el seu suport ve motivat per la importància del món del periodisme, que permet al poble estar informat del que passa al món, i el fet que el projecte vagi encaminat a potenciar que els joves del país segueixin aquest camí.