Compartir

L'arqueòleg Eudald Carbonell, vicepresident i director general de la Fundación Atapuerca i codirector de l'excavació en aquests jaciments, oferirà aquest dimecres una conferència per analitzar els reptes que es plantegen actualment pel fet de viure en un moment de desenvolupament exponencial, segons explica. Ho farà convidat per Crèdit Andorrà i en el marc del cicle Crèdit Andorrà Global Forum, que amb aquesta arriba a la quarta xerrada.

En la conferència, titulada 'Humans: cap a on anem'', Carbonell plantejarà els reptes de l'Homo sapiens en un entorn en el qual “la socialització de la revolució cientificotècnica farà irreversible la humanització mitjançant noves adquisicions, ara per ara incommensurables”, explica. L'arqueòleg considera que no és possible construir la societat futura sense plantejar-nos on volem anar, i destaca com n'és de necessària una reflexió crítica per abordar el futur de l'ésser humà en un món en plena revolució tecnològica permanent.

La conferència, que tindrà lloc aquest dimecres a les set de la tarda a l'edifici Crèdit Centre, forma part de les activitats impulsades des de la Càtedra Crèdit Andorrà de Mercats, Organitzacions i Humanisme de l'IESE.

Carbonell és doctor en Geologia del Quaternari per la Université Pierre et Marie Curie, Paris VI i doctor en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. Des de l'any 1999 ocupa la càtedra de Prehistòria de la Universitat Rovira i Virgili i actualment és investigador principal del Grup d'Autoecologia Humana del Quaternari d'aquesta universitat.

Durant els anys 1983-1986 va aconseguir una beca del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) per investigar a la Universidad Complutense i al Museo Nacional de Ciencias Naturales, a Madrid, a més de col·laborar amb l'Institut de Paléontologie Humaine de París. Durant els darrers deu anys ha dirigit l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES). Carbonell és també conegut per la seva tasca de codirector de l'excavació als jaciments de la serra d'Atapuerca, considerats entre els més importants a nivell mundial per les seves troballes arqueològiques i paleontològiques. És el vicepresident i director general de la Fundación Atapuerca.

El Crèdit Andorrà Global Forum és un cicle de conferències anual que va néixer amb la voluntat de posar a disposició de la ciutadania ponents de referència, per tal de fer una anàlisi de la realitat actual, però en clau de futur.