Compartir

Fins a 54 relats s'han presentat al 28è Concurs de contes de Nadal organitzat per la Biblioteca Pública de Govern, dividits en quatre categories: aleví (14), infantil (12), juvenil (5) i adult (23). Després de la deliberació del jurat, format per Angelina Duró, Isabel de la Parte, Anna Farnés, Jordi Canut i Robert Pastor, aquest dimarts a la tarda ha tingut lloc l'entrega de premis de la mà de la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, al Centre Cultural la Llacuna.

En la categoria aleví, el jurat ha atorgat el primer premi a Enric Martos amb el conte 'Més val no espiar un tió', i Oriol Costa ha quedat finalista per 'El meu regal és una síndria'. Pel que fa a la categoria infantil, el primer premi ha estat per a Anahí Leguizamón pel conte 'Una història, un Nadal', i Martina Costa ha estat la finalista pel relat 'El cotxe dels Reis'.

Per la seva banda, Judit Pintat ha guanyat el primer premi de la categoria juvenil amb el conte 'Estimada Maria', i no s'ha escollit cap obra finalista. Finalment, en la categoria d'adults l'autora de 'El negoci del Nadal', Mònica Bordas, ha aconseguit el primer premi. El jurat ha escollit dos finalistes per la qualitat de les obres, en aquest cas Manel Gibert per 'El Tortell', i Ricard Poy per 'El botó vermell'.

Gelabert ha felicitat els guanyadors i els ha encoratjat a seguir escrivint i esforçar-se per desenvolupar la seva imaginació, i ha assegurat que “l'educació literària s'inicia de forma espontània”.