Compartir

L'any 2013 tres participants a l'Aula de Teatre de Canillo, a la qual li dóna suport el Comú, van decidir crear una companyia pròpia. Es tracta d'Antídot, que tal com diu el seu nom busca ser “un remei per a qualsevol mal” i “dibuixar somriures” entre el públic, ha explicat una de les seves impulsores, Íngrid Pacheco, juntament amb Joan Carles Vidal i Dânia Rodriguez, treballadora del Comú canillenc, metge i infermera respectivament. Aquest proper dijous 25 de febrer estrenen la seva primera obra, '13 i dimarts', de Jean Pierre Martínez i adaptada i dirigida per Mercè Canals. La cita és a les 21 hores al Palau de Gel.

Antídot està registrada com a associació i vol oferir al poble canillenc, i també a la resta del país, una “activitat cultural i lúdica”. La idea és presentar un espectacle anual per a tots els públics, a partir d'un projecte local. Així mateix, ha exposat Pacheco, “volem enriquir el panorama artístic del país” i apropar el públic al món del teatre.

Pel que fa a l'obra escollida, és una comèdia d'humor negre anglès, que succeeix tota en un mateix escenari, la llar d'una parella. Van passant diversos esdeveniments que també toquen el drama. Tot plegat vol posar sobre la taula el debat sobre si el dimarts 13 porta bona o mala sort, ha explicat Pacheco.

L'entrada a la representació és gratuïta ja que l'Antídot no busca cap tipus de lucre propi. Per tot plegat, l'espectador pagarà “al gust a la sortida”. És a dir, valorarà un cop acabi l'obra si mereix o no que es pagui per ella.

Pacheco ha explicat que estan oberts a ampliar la companyia amb qualsevol persona de la parròquia interessada en el món de la representació. Compten de moment amb la col·laboració dels comerços i empreses de Canillo, així com del Palau de Gel.