Quantcast

Andorra la Vella tanca el pressupost 2016 amb un gran mercat de Nadal com a “projecte estrella”

Organitzar un gran mercat de Nadal similar als del nord d'Europa per donar un impuls econòmic al Centre Històric de la capital. Després de tancar el pressupost de 2016, la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha confirmat que aquest mercat, que comptarà amb una inversió de 200.000 euros, serà “el projecte estrella d'enguany”. D'aquesta manera, Marsol ha detallat que seguint amb una actitud de “cooperació i transparència”, aquest mateix dijous es presentarà el pressupost a l'oposició perquè es pugui sotmetre a aprovació durant el pròxim Consell de Comú. Més enllà de crear un punt de negoci, Marsol ha recalcat que l'objectiu inicial del mercat serà la creació “d'un pol d'atracció per apropar turistes cap al Centre Històric”. Així, durant els dies que duri el mercat s'instal·larà una gran pantalla informativa a la plaça de la Rotonda per informar els turistes de tot el que podran trobar pel Centre Històric.

Per la seva banda, el cònsol menor, Marc Pons, ha detallat que un dels pilars serà l'àmplia varietat de producte europeu “treballat i de qualitat”, però també ha assegurat que un altre dels eixos importants serà la dinamització al voltant del mercat, la il·luminació, les animacions i els tallers. D'aquesta manera, d'entre les diferents activitats que es desenvoluparan entorn el mercat, que s'allargarà durant gairebé 40 dies i comptarà amb un total de 25 parades, Pons ha destacat l'escenificació d'una fàbrica de regals, la instal·lació d'un escenari per cantar nadales i les col·laboracions d'artistes del país amb actuacions efímeres o permanents durant tot el mercat. D'altra banda, tot i precisar que el centre del mercat s'ubicarà a la plaça del Poble, ja que “és una zona que està infravalorada”, Pons ha concretat que també s'utilitzaran altres espais del Centre Històric com ara la plaça Guillemó o Príncep Benlloch. “L'objectiu és consolidar aquest mercat amb el pas dels anys i anar-lo millorant”, ha afegit.

Quant a la tipologia del mercat, Marsol ha comentat que els paradistes s'instal·laran directament en els estands que col·locarà el Comú i, per tant, “s'oferirà un espai integrat dins d'un mateix entorn.” Així, Marsol ha assegurat que es crearà un producte completament innovador i ha afegit que “no tindrà res a veure amb els tradicionals mercats que es fan a Barcelona o Madrid”. En aquest sentit, Marsol ha detallat que aquest mercat, que es dotarà amb “un caràcter internacional però tematitzat amb les tradicions andorranes”, serà un bon reclam per portar fins al Principat a totes aquelles persones que no poden visitar els populars mercats de Munic o Estrasburg.

El Comú iniciarà al març les visites amb els comerciats per parlar sobre la zona de vianants a l'avinguda Meritxell

Després de mantenir aquest dijous al matí una reunió de presentació amb la Cambra de Comerç, la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha comentat que el projecte per establir com a zona de vianants la part baixa de l'avinguda Meritxell ha estat un dels temes tractats durant la trobada. En aquest sentit, Marsol ha assegurat que “és un punt important i una de les prioritats que ens vam marcar durant els primers 100 dies de mandat” i ha concretat que a començaments de març s'iniciaran les reunions per presentar aquesta proposta als diferents comerciants de la zona. Així, tot i recalcar que el Comú està a favor d'aquesta acció i “no serem neutrals en aquest tema”, Marsol ha insistit que “l'última paraula la tindran els comerciants”.

Per la seva banda, el president de la Cambra de Comerç, Marc Pantebre, ha comentat que les sinergies amb el Comú ja hi són i “només han d'aflorar” i ha afegit que ” s'haurà de treballar per convèncer als comerciants dels avantatges que representaria el projecte de vianants de l'avinguda Meritxell”.

Comentarios de Facebook