Compartir

Canviar dues frases del teu vocabulari per tenir més èxit. Això és el que assegura Bernard Roth , un professor d'enginyeria de la Universitat de Stanford i director acadèmic de l'Institut de Disseny Hasso Plattner de Stanford.

En el seu nou llibre, 'The Achievement Habit ', Roth suggereix alguns canvis en la nostra forma de parlar . I posa dos senzills exemples:

El primer és canviar 'però' per 'i' . Roth explica que en moltes ocasions diem "vull anar al cinema, però he de treballar" . Cal esmentar la paraula 'però' durant una conversa pot generar rebuig i "un conflicte que en realitat no existeix" . Si en comptes de 'però' utilitzem 'i', obliguem al nostre cervell "a processar les dues parts de la frase", explica. Ja que potser vulguis veure una pel·lícula més curta o potser deleguis part del teu treball.

El segon exemple és canviar 'he de fer' per 'vull fer' . "Aquest exercici és molt efectiu perquè les persones prenguin consciència que el que fan en la seva vida, fins i tot les coses que troben desagradables, és perquè ho han triat" , ha comentat.

Per exemple, un dels estudiants de Roth va sentir que havia de matricular-se als cursos de matemàtiques que requeria el seu programa de postgrau, tot i que els odiava. Després d'acabar l'exercici, es va adonar que realment volia prendre les classes ja que el benefici de completar els cursos era més gran que la incomoditat d'assistir a les classes que no gaudia.

Quan utilitzes un llenguatge diferent pots adonar-te que un problema no és tan difícil de resoldre com sembla i que tens més control sobre la teva vida del que realment creus.