Compartir

Mans Unides ha centrat la campanya del 2016 en la problemàtica de la fam al món i segons ha explicat la presidenta de l’entitat, Meritxell Farrero, aquest dilluns en roda de premsa, fins al 2018 Mans Unides centrarà els lemes de les campanyes en el problema de la fam al món amb l'objectiu d'aportar solucions des de les ONG. El projecte d’enguany rep el nom de ‘Planta-li cara a la fam: sembra’ i des de l’entitat s’han organitzat quatre activitats per poder recaptar els 77.931 euros que es destinaran a finançar cinc projectes diferents.

El primer projecte, al qual hi destinaran la quantitat de diners més elevada, és una renovació de dos centres escolars al Senegal, concretament a Sokone i Toubakouta. La iniciativa pretén refer els dormitoris, els blocs sanitaris, la teulada i millorar els equipaments i la formació de l’equip educatiu, i es necessiten 41.692 euros. El segon projecte que està finançat íntegrament per una família del país consisteix en un programa d’atenció psicològica en un barri de Nicaragua amb risc d'exclusió social que suposa un cost de 4.800 euros. A més, aquesta mateixa família també farà la donació per construir un pou d’aigua a Guinea Conakry a Siguiri. En aquest poble, un grup de mares comercialitzen hortalisses i el problema que tenen és que el terreny és molt sec i la collita no els hi surt bona. Per tal de dur a terme aquest projecte es necessiten 5.000 euros.

Un altre projecte consisteix en comprar dues assecadores de cafè per tal de millorar la qualitat del producte comercialitzat en una cooperativa d'agricultors al Perú, a La Coipa. Per poder fer aquesta iniciativa es necessiten 13.939 euros. I el darrer projecte és una aportació de 12.500 euros al programa que presenta Mans Unides Diocesana, que consisteix a crear una petita granja d'animals i fer una formació agrícola per a 50 famílies de la regió de Luangu, al Congo.

Mans Unides ha organitzat quatre activitats per recaptar fons per aquests projectes i sensibilitzar la població. El divendres 12 de febrer tindrà lloc a la sala d’actes de Santa Maria del Fener la vetllada de dejuni voluntari amb una conferència sobre la situació al Nepal després del terratrèmol a càrrec de membres de l’associació francesa MOINA. El dijous 18 de febrer es farà la projecció de la pel·lícula 'Moolaadé' als Cinemes illa Carlemany. El dissabte 20 de febrer es farà una vetllada musical amb les corals del país i artistes convidats a l’Església de Sant Esteve d’Andorra la Vella, amb una entrada de cinc euros. L’últim acte serà una actuació a càrrec de l'aplec d'esbarts juvenils i infantils d'Andorra a la Sala del Prat del Roure d'Escaldes-Engordany, també amb una entrada de cinc euros.

La presidenta de l’entitat, Meritxell Farrero, i la representant de Mans Unides, Carmela Sellart, han explicat que les donacions que reben són “molt importants”. De fet, han indicat que l’any passat van aconseguir 83.000 euros només amb els donatius. En aquest sentit, han afegit que “malauradament” enguany no han pogut comptar amb l’aportació de diners de Govern, ja que el projecte que van presentar perquè fos finançat era el de refer els dos centres escolars del Senegal, però Farrero ha explicat que “els projectes de manteniment no entren dins dels criteris de Govern i per això ens han denegat l’ajuda”. Per aquest motiu, la quantitat que volen recaptar per aquesta campanya és inferior a la de l’any passat.