Compartir

Jambo s'ha convertit en tota una referència de la bondat animal. És un enorme goril·la que va morir fa 23 anys però el zoo Jersei , del Regne Unit, en què va viure gairebé tota la seva vida, ha volgut difondre un vídeo amb què volen trencar tots els mites que existeixen al voltant dels simis, sobre que són violents i perillosos.

Tot va passar l'any 1986 quan un nen de només cinc anys, anomenat Levan Merritt , va pujar a una reixa i es va precipitar al buit caient en el recinte on estaven tots els goril·les al zoo. El petit es va quedar inconscient per l'impacte i tots es van témer el pitjor. No obstant això, Jambo es va apropar saltant sobre ell per ajudar-lo, sabent del perill que corria a ser-hi.

L'actitud tan afectuosa del goril·la li va salvar la vida, a més que no va patir danys pels animals i no ha deixat indiferent a ningú, on a Internet s'ha fet ja famós . Els responsables del zoo han explicat que hi ha una estàtua que el recorda i es mostren molt contents d'haver pogut donar a conèixer el cas.