Compartir

Uns són més interessats i miren per pel seu propi benestar. Els altres demostren major nobleza.Mientras dels felins tenen un interès limitat pels seus servents humans, els seus eterns rivals casolans es desviuen per l'afecte dels seus amos.

Al marge dels mims, les benvingudes caloroses i les demostracions d'atenció que tant gossos com gats tenen envers els seus amos, l'estudi va demostrar que els gossos alliberen 57,2% més de l'hormona oxitocina en jugar amb els seus amos mentre que els felins només van experimentar un increment del 12%, ha informat el lloc Daily Mail.

L'oxitocina és coneguda per ser "l'hormona de l'amor" responsable, per exemple, que les mares sentin un vincle immediat amb els seus nounats. Així, se sap que una persona pot percebre un increment d'entre 40 i 60 per cent d'aquesta substància a la sang al veure el seu cònjuge o fill, per exemple.

De la mateixa manera, el neurocientífic Paul Zak sotmetre a 10 gossos i 10 gats a una prova: els va posar a jugar amb els seus amos durant 10 minuts i va mesurar els seus nivells d'oxitocina en sang abans i després de l'experiència .

Els gossos van experimentar un increment del 57,2 per cent d'oxitocina en sang, mentre que els gats van percebre tot just 12 per cent. Tot i que els felins estimen als seus humans, aquest sentiment troba un pco abans el seu límit …