domingo, 20 septiembre 2020 4:23

Les persones que hagin viatjat a l'Iran, l'Iraq, Síria i el Sudan hauran de demanar un visat per accedir als EUA

Fins ara, els ciutadans d'aquests estats no estaven obligats a sol·licitar un visat per viatjar als Estats Units, sinó que podien optar per l'ESTA, un tràmit menys feixuc. A partir d'ara, si algun ciutadà andorrà ha viatjat a l'Iran, l'Iraq, Síria o el Sudan després del 31 de març i vol accedir als Estats Units haurà de sol·licitar un visat a l'ambaixada nord-americana a Madrid.

En cas de no haver visitat aquests quatre països, els ciutadans del Principat seguiran beneficiant-se del Programa d'Exempció de Visats (VWP), segons el qual els nacionals andorrans no necessiten demanar un visat als Estats Units per estades turístiques inferiors a 90 dies. Això fa que els andorrans només hagin de sol·licitar per via electrònica l'autorització de viatge com a màxim 72 hores abans del desplaçament.

La mesura presa recentment pels Estats Units, i que ja ha entrat en vigor, no afecta tampoc a aquells ciutadans que hagin visitat l'Iran, l'Iraq, Síria o el Sudan en representació del Govern, com a periodistes, com a membres d'ONG humanitàries o com a viatgers per motiu de negocis legítims.