jueves, 24 septiembre 2020 2:03

L'estrany cas de la nena que no sent dolor, son ni gana

A primera vista, Olivia Farnsworth és una nena com qualsevol altra. De fet, els seus pares reconeixen que a dia d'avui pot portar una vida normal, encara que el seu cas sense dubte és realment cridaner i no resulta estrany que mitjans de diferents punts del planeta s'hagin fet ressò de la notícia.

A diferència de les seves companyes de col·legi, Olivia Fransworth no té la necessitat de dormir al final d'una llarga jornada escolar, si es cau a terra durant l'esbarjo no plora i tampoc demana als seus pares que li portin el berenar a la sortida. Per què? Aquesta nena britànica no sent dolor, son ni gana.

El seu estrany cas respon a l'absència del cromosoma 6 , el que fa que Olivia, per exemple, pugui estar fins a tres dies sense dormir. Com apunta la seva mare, Niki Trepak, la petita de 7 anys tampoc coneix el perill. De fet, solucionada l'absència de son amb medicaments, la principal preocupació dels seus pares és que no té por a arriscar- perquè no sent dolor.

Tot i que es coneixen diferents casos amb anomalies similars, els facultatius apunten que mai s'havien donat els tres símptomes en una única persona, com així li passa a Olivia Farnsworth.