Compartir

Aquesta setmana arriba el torn del Mundial Júnior de Freeride després de celebrar la prova d'inauguració del Freeride World Tour i el Dorado Júnior al camp de neu d'Arcalís. Per aquesta edició, la ubicació escollida ha estat la Vall d'Incles. Aquesta decisió, tal com ha explicat Grandvalira en un comunicat, s'ha pres amb la voluntat d'assegurar espectacularitat i garantir la seguretat dels participants.

En total, 57 riders provinents de 15 països i amb edats compreses entre els 16 i els 18 anys mesuraran les seves forces per a coronar-se campions del món junior d'aquesta modalitat. Entre els competidors d'aquesta edició, destaca la participació dels andorrans Naila Vidal, Tomás Moreno i Guim Campeny a la modalitat d'esquí i de Josep Maria Naudi a la modalitat de snowboard. La prova se celebrarà aquest dijous entre les 9:30 i les 13.30 hores i en cas que les condicions meteorològiques no fossin les adequades, s'ajornaria l'endemà a la mateixa ubicació.

El dia abans, els participants inspeccionaran la zona de la competició i seran presentats a la cerimònia d'inauguració que tindrà lloc a L'Abarset del sector El Tarter a les 17.30'hores, a on s'instal·larà el Village de la competició. Aquest també serà l'escenari de l'entrega de premis que tindrà lloc el mateix dia de la competició a la tarda, a les 17.30 hores. Organitzativament, s'espera repetir l'èxit de l'edició de l'any passat, qualificada pel director general de la competició, Nicolas Hale-Woods, com una de les millors dels darrers anys gràcies a l'excel·lent gestió de l'estació més gran del sud d'Europa.
La competició serà possible gràcies al suport dels patrocinadors MoraBanc, Andorra Turisme i Coca-Cola. Mireia Maestre, directora de Màrqueting, Comunicació i Qualitat de MoraBanc ha destacat que “ens fa molta il·lusió tornar a estar al costat de Grandvalira en aquesta iniciativa i confiem que malgrat l'inici inusual d'aquesta temporada, sigui tot un èxit”.

Pràcticament la totalitat del domini obert

Grandvalira manté oberts en aquests moments 201 quilòmetres esquiables, que representen més del 90% del domini i un total de 115 pistes obertes. Els gruixos de neu es mantenen entre els 40 i els 70 centímetres a bona part de l'estació.