Compartir

El cap de Govern, Toni Martí, i la secretària d'Estat de Relacions Institucionals, Consol Naudi, segueixen la ronda de trobades amb els cònsols per tal de definir l'actualització de la Llei de competències i transferències. Aquest dilluns ha estat el torn de la Massana, on els cònsols, David Baró i Raul Ferré, els han rebut a Casa Comuna i han mantingut una reunió de poc més d'una hora per copsar la realitat de la parròquia a nivell de comptes, funcionament i projectes.

El cap de l'Executiu considera necessari fer un mapa de la realitat global dels set comuns i del Govern per aconseguir assolir la remodelació de les competències i transferències en menys de dos anys. En aquest sentit, el cònsol major de la Massana, David Baró, que ha explicat que treballen amb una base d'ingressos estabilitzada a 13 milions d'euros, ha mostrat la seva predisposició per treballar tots plegats, ja que “la situació del Govern no ha millorat, hem de ser realistes i acostumar-nos al nivell d'ingressos que hi ha”.

Martí ha reconegut que el Govern té dificultats econòmiques, i com a exemple ha citat el pressupost del 2016 amb 30 milions d'euros de dèficit, i el fet d'haver agafat diners de la parapública Andorra Telecom. En aquest sentit, ha advertit que s'esperen reptes molt importants i es pot produir la caiguda d'ingressos, per això ha demanat complicitat entre comuns i el Govern perquè “l'Estat no s'endeuti més i aconseguim arribar a nivells d'inversió raonables”.

En els pròxims dies, els cònsols de la Massana rebran també la visita del ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, per tractar les inversions dels propers anys.