Compartir

EL artista volia més. Almenys, un discs més. Una setmana abans de la seva mort, i tres dies abans del llançament de Blackstar, David Bowie va revelar al seu productor i amic Tony Visconti que volia gravar abans de morir un últim àlbum d'estudi , el qual hauria estat el número 26 de la seva carrera.

El cantant britànic de 69 anys sabia que estava en fase terminal del càncer de fetge que va arrossegar durant 18 mesos, però es trobava en plena febre creativa i havia escrit ja cinc cançons, segons ha reconegut Visconti a la revista Rolling Stone: "En els seus últims dies estava planejant un disc que aniria després de" Blackstar "" . "Em vaig entusiasmar molt amb la seva crida" , reconeix Visconti en aquesta entrevista . "Se'l veia emocinado pel seu pròxim àlbum i això va haver d'haver estat perquè pensava que tenia uns mesos més. Així que al final va haver de ser molt ràpid. Va haver de posar-se malalt ràpidament després d'aquesta trucada" .

La informació coincideix amb el publicat per Sasha Frere Jones a Los Angeles Times, que assegura que hi ha cinc temes de les sessions de Blackstar que no van ser inclosos en el disc i fins i tot diverses jam-sessions amb el saxo Donny McCaslin.

Què cal esperar, què pot passar amb aquestes cançons inèdites? El més probable és que els temes en qüestió siguin inclosos més endavant aquest mateix any en una edició de luxe de 'Blackstar' , que va camí de convertir-se en el desè àlbum de David Bowie que arriba al número u al Regne Unit i probablement la seva més èxit als Estats Units.