Quantcast

Els Tres Reis Mags i els seus regals amb propietats curatives

Or

Des de fa més de 2 000 anys fins ara, la importància de l'or ha estat molt òbvia. A més del valor que se li ha atorgat en totes les cultures i èpoques, aquest preciós metall, ha estat utilitzat des de fa milers d'anys com a component de diversos tractaments medicinals. Probablement la seva aplicació més antiga ha estat com a component de fàrmacs per al tractament de malalties com l'artritis. El científic francès Jacques Forestier va descobrir el 1929 les propietats de l'or com antiinflamatori. Estudis més recents han comprovat que les sals de l'or inhibeixen la producció d'una molècula que provoca la inflamació responsable de l'artritis, quan s'acumula en quantitats excessives en les articulacions de mans i peus.
Gràcies al seu alt grau de resistència a la colonització de bacteris, l'or també s'ha fet servir per a implants on hi ha un alt risc d'infecció, com l'oïda interna.

Encens

L'encens és una resina vegetal provinent de l'arbre de la Boswellia que en cremar-se desprèn un fum aromàtic que ha estat utilitzat durant milers d'anys per a fins religiosos, terapèutics i en la producció de perfums. A la Xina i al Japó s'ha usat en els rituals d'adoració perquè es pensa que el fum pot portar les seves oracions al cel. Pel que fa a la salut es diu que l'encens té propietats calmants i en l'antiguitat es feia servir per tractar la melancolia, que avui coneixem com depressió.
A l'Índia s'usa per tractar l'artritis i ha estat molt estudiat per comprovar el seu potencial curatiu en l'asma, l'osteoartritis i la malaltia de Cron entre d'altres.
Encara no s'han pogut comprovar els beneficis de l'encens per a aquestes malalties en humans, però el que sí que se sap és que és efectiu com a repel·lent de mosquits.

Mirra

Significa “amarg” en àrab i durant milers d'anys aquesta resina i extracte de planta ha estat considerada com un producte curatiu per les seves propietats antisèptiques i antiinflamatòries. En la medicina xinesa s'ha usat durant segles per a guarir ferides, cicatrius, sagnat i per alleujar la inflamació.
Els antics egipcis l'usaven també per embalsamar els seus morts i durant molt temps va ser considerat un producte més valuós que l'or.

A Egipte es va produir un fàrmac basat en derivats de la planta, aquest va ser presentat com una “cura miraculosa” per l'esquistosomiasis, una malaltia parasitària dels països en desenvolupament, però el fàrmac va ser ràpidament desqualificat, ja que estudis científics van concloure que no era realment efectiu. Avui la mirra ja no és tan famosa com a tractament farmacèutic, en canvi segueix sent molt usada en la indústria cosmètica, doncs s'afirma que el producte té propietats antienvelliment.

De fet, l'encens i la mirra són la base dels productes de bellesa molt usats actualment com són les locions “revitalitzants”, bàlsams corporals i sèrums per a la “joventut instantània”.

Comentarios de Facebook