Compartir

Aquest any la lluna plena de Nadal és la primera lluna plena de l'hivern i començarà dos dies abans. Concretament, el satèl·lit arribarà al seu màxim esplendor a les 12.11 hores del 25 de desembre.

La lluna plena de desembre, que és el darrera de l'any, s'anomena «Freda lluna plena», pel fet que les nits, al desembre, estan en la seva etapa més llarga i fosca i durant aquest mes el fred de l'hivern és intens.

Des d'Andorra sembla que la lluna plena serà una de les atraccions dels sopars del 25 i 26 de desembre ja que es podrà observar des de qualsevol punt del país. El doctor en astronomía Joan-Marc Miralles explica que les condicions meteorològiques són favorables i que, per tant, la lluna plena de Nadal serà fàcil de veure: “les nits d'hivern són les nits en què el cel està més clar i per tant fan més senzilla l'observació”. Un bon regal per Nadal, afirma Miralles, és un telescopi, ja que “és una eina fantàstica per iniciar-se al món de l'astronomia”, tot i que en aquesta ocasió no farà falta.