Compartir

Julián López , més conegut com a ' El Juli ', es va asseure amb Risto Mejide al programa 'Al racó', malgrat que el presentador ja ha dit en més d'una ocasió que és contrari als toros . A ell no li va importar i va recalcar que és "pacifista" i està "encantat de parlar amb antitaurins" . "Cal separar l'animalisme de la tauromàquia. La qüestió és saber per què viu el toro brau, que està creat per a la tauromàquia. S'inverteix en un ésser viu, es cuida, es manté i es dedica per això. El toro brau és un animal que, si no existís la festa taurina, s'extingiria ", es va justificar.

Un dels temes més controvertits que sorgeixen en el toreig és si es tracta d'un salvatjada o d'un art , postures que no es poden ni tan sols donar la mà. Evidentment, El Juli es va defensar dient que ell tenia "una vocació artística on m'enfronto a un toro que em pot matar, i jo a ell" , a més d'explicar que el animal rep moltes cures. Prèviament a morir, és clar.

Mejide no es va tallar ni un pèl i els va cridar bàrbars, al que el torero li va respondre que "hi ha 6 milions de persones que van als toros i no són bàrbars, i jo tampoc. Crec que el bou viu gràcies al torero, al ramader, a les corrides. Els que defensen els animals són els que toregen. Cinisme és defensar els animals i no invertir-hi " .

Però, sens dubte, un dels moments més àlgids de l'entrevista va ser quan va sortir el tema del Bou de la Vega que se celebra cada any a Tordesillas < / strong>. "No estic en contra d'una cosa que és legal, una altra cosa és que no ho comparteixi. Això és diferent al toreig, jo crec una obra artística i no ho faig per matar el toro" , va declarar el torero.

El moment més incòmode per El Juli va ser quan va parlar de les crítiques que li fan els antitaurins i ha assegurat que "em sento desprotegit i apallissat. Mai tinc una reacció violenta i sóc bastant tranquil. Em fa mal, entenc que se sigui antitaurí, però que parlen de la meva mort … ¿quina persona defensa els animals desitjant la meva mort? " i va dir que li donava " ràbia " que es posicionés als toros "amb partits, ja que són del poble" .