Compartir

Cinca ha posat de manifest que, segons el que ha comunicat l'AREB al Govern, es preveu que a mitjans de gener es desencallin tres importants aspectes que han de permetre avançar cap a la resolució de l'afer BPA.

D'una banda, està previst que l'auditoria dels comptes de BPA ja estigui finalitzada. En aquest sentit, ha assegurat que a hores d'ara encara segueix el degoteig de comptes que van passant a Vall Banc. El ministre ha deixat clar que hi pot haver casos que encara no hagin superat l'auditoria, però que això no ha de fer pressuposar que es tracta de comptes utilitzats per blanquejar diners, “sinó senzillament que els seus titulars encara no han presentat tota la documentació requerida”. Sigui com sigui, tot plegat es preveu que estigui enllestit durant la segona quinzena del mes que ve.

D'altra banda, per aquelles dates també s'ha de conèixer ja a quina entitat s'adjudica Vall Banc. Actualment, les vuit entitats que han passat a la segona fase de la subhasta estan analitzant la situació i aviat han de presentar les seves ofertes. Un cop les presentin i es triï la millor, només faltarà concretar les condicions de la compra.

Un cop enllestida l'auditoria i coneguda l'oferta, però, Cinca ha deixat clar que Vall Banc ja podrà començar a operar. No ho farà abans, ja que no s'ha volgut deixar un període massa llarg entre la posada en marxa del banc pont i la seva compra efectiva per part d'una altra entitat, per tal d'evitar que durant aquest temps “la nova entitat es pugui deteriorar abans de ser adquirida”.