lunes, 28 septiembre 2020 16:32

Laurèdia en Comú obté una victòria històrica i desbanca UL del poder

L'emoció s'ha mantingut fins a l'últim moment quan finalment, per 14 vots de diferència s'ha imposat la candidatura de Laurèdia en Comú a la de Liberals + UL, en una parròquia considerada un feu inexpugnable d'UL. Així, a partir del 28 de desembre el Comú canviarà de color i passarà a estar encapçalat per Josep Vila com a cònsol major i Julià Call com a cònsol menor, i acompanyats per Joan Visa, Joan Vidal, Josep Roig, Joan Gómez, Meritxell Teruel, Pedro Práxedes, i Francesca Barbero. La corporació la completaran tres consellers de Liberals+ UL: Joan Albert Farré, Rossend Duró, i Maria Servat.

“Esperem no defraudar, esperem donar un canvi a la parròquia, que guanyi força” ha declarat un eufòric Josep Vila després de ser abraçat per pesos pesants de DA a Sant Julià de Lòria, com Ladislau Baró i Gilbert Saboya. Vila ha insistit que “jo m'esperava guanyar” però ha reconegut que “no se sap mai fins al final” i que donaran opcions als membres d'UL perquè opinin i que puguin col·laborar per tirar el poble endavant. Després de la celebració Vila ha avançat que es posaran aviat a treballar i que tot i que “és un repte important, és un repte difícil, ens en sortirem”.

La cara amarga de la nit electoral a Sant Julià ha estat per a Joan Albert Farré, el candidat d'Unió Laurediana, que ha estat acompanyat aquesta nit pel president del grup parlamentari liberal, Josep Pintat. Farré ha reconegut que “encaixar una derrota mai és fàcil” però ha felicitat Vila i li ha desitjat que “tiri endavant el seu projecte”. Farré ha assegurat que encara no han decidit si demanaran un recompte dels vots, però que de qualsevol manera “això és un joc democràtic i el poble ha votat i sempre té la raó, cal acceptar-ho i tirar endavant”.