Compartir

Que la pàgina web del GCHQ, el Servei d'Intel·ligència Britànic , caigui durant unes hores pot ser degut a un atac informàtic o una actualització. Almenys aquestes serien les opcions més comuns, però per Nadal no sempre tot és normal.

La plataforma britànica va estar fora de servei durant el passat dijous pel volum d'internautes que van entrar a la web per descarregar-se la seva nova felicitació nadalenca . De què es tracta? No és ni un Pare Noel ni cap altre símbol típic d'aquestes dates, sinó de un complicat enigma que ha revolucionat les xarxes socials.

La imatge correspon a un nonograma , un tipus de joc encriptat compost per 25 caselles horitzontals i 25 caselles verticals, amb diferents nombres en cada fila i en cada columna. Aquests dígits marquen el nombre de caselles negres que haurem de marcar en cadascuna de les files i columnes.

Si aconsegueixes resoldre-ho, la composició correcta forma un codi QR que en ser escanejat proposa un nou joc. Així fins a conèixer les cinc pantalles de les que es compon aquest repte. Si passes totes les proves amb èxit, pots enviar un correu al Servei d'Intel·ligència Britànic i entrar en el sorteig d'un premi -es desconeix quin-.

La felicitació ha tingut un fort impacte a través de les xarxes socials . De fet, alguns usuaris ja asseguren que hauria resolt l'enigma, encara que des del GCHQ mantenen que fins a aquest divendres ningú havia notificat la resposta correcta.

Diversos mitjans apunten que podria tractar-se d'una forma de localitzar ments privilegiades que puguin esdevenir futurs agents.