Compartir

El Trofeu Andros, la prova andorrana que s'organitza a través de l'Automòbil Club d'Andorra, torna a tenir la col·laboració del Grup Hiper Pas, Andorra Turisme i Crèdit Andorrà per fer-ho possible. La prova aglutina en un únic esdeveniment la neu, l'esport i un important ressò mediàtic a França, un “mercat d'interès”, com ha recordat el gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku. De fet, s'espera l'arribada d'almenys entre 3.000 i 5.000 visitants, molts del sud de França, però també amants del motor espanyols que tenen a Andorra el circuit sobre neu més proper al seu territori, i que se sumaran als milions de teleespectadors que seguiran la prova.

Amb un format molt similar al dels darrers anys, a imatge de la prova de Val Thorens, que va obrir aquesta temporada del Trofeu Andros el 5 i 6 de desembre, hi haurà activitat aquest divendres i dissabte. El secretari general de l'Automòbil Club d'Andorra (ACA), Antoni Sasplugas, ha recordat que el divendres és un dia més tranquil, “perfecte per conèixer els pilots i visitar el 'paddock'”, mentre que el dissabte serà un dia més “dur”.

Amb una pista en perfectes condicions gràcies a una nevada primerenca al novembre, els tècnics han pogut preparar un circuit molt ample, la qual cosa afavoreix la velocitat i l'espectacle i, per tant, Sasplugas ha celebrat que “és l'any més plàcid pel que fa al circuit”. La novetat serà la tornada de les motos, una disciplina “molt espectacular” sobre la neu, amb presència de dos pilots andorrans, Xavi España i Alex Antor, i de l'habitual de Moto GP, Randy de Puniet. Als cotxes destaquen la participació del campió del 2014, Jean-Phillippe Dayraut, o d'Olivier Panis.

A més a més, enguany s'ha plantejat una final amb 14 cotxes poc habitual, que donarà més espectacularitat a la prova per l'alt nombre de pilots sobre la pista. “L'espectacle es multiplica per 10”, ha assegurat Sasplugas. D'altra banda, l'Andros és un precursor de les proves de velocitat amb cotxes elèctrics i enguany tornaran a participar en el circuit del Pas de la Casa.

Els patrocinadors han manifestat la seva intenció de continuar donant el suport a la prova, tot i que no serà fins a l'estiu quan es renegociïn les condicions perquè Andorra continuï sent seu d'una de les proves del circuit. “La relació Andorra-Andros és molt antiga i intensa”, “ha de continuar molts anys”, ha dit Sasplugas, que considera que “no es pot entendre l'Andros sense Andorra”. I als responsables de l'esdeveniment un avís: “tenen un bon campionat i nosaltres la millor pista”.

Els aficionats que es desplacin a l'Andorra Circuit podran gaudir de l'espectacle de les curses i de la passejada pels 'paddock' per 30 euros.