jueves, 1 octubre 2020 21:35

Un diari noruec la fa grossa en publicar la falsa mort de Pare Noel

El Nadal s'acosten i el Pare Noel està ultimant el seu trineu per repartir els seus regals als milions de nens que esperen amb emoció el seu viatge en només una nit per tots els llocs del món.

No obstant això, el diari noruec 'Aftenposten' publicar una notícia que va provocar un gran nombre de llàgrimes entre els nens del país europeu. Què va fer? Evitar tant sí que el Pare Noel pugui portar regals als petits que s'han portat bé durant l'any. Com? Portar una esquela a les pàgines interiors en què s'afirmava que Santa Claus havia mort.

En aquesta esquela, publicada per la BBC i que ha tingut una gran repercussió en els mitjans internacionals, posava el següent: "L'volgut Santa Claus va néixer el 12 desembre 1788 i va morir el passat 3 de desembre a Nordkapp , el punt més septentrional de Noruega ".

Des de l''Aftenposten' emplaçaven nens i seguidors de Pare Noel al seu funeral (el 28 de desembre a la Capella del Pol Nord ), sense aclarir les causes de la seva mort.

L'error va ser ràpidament esmenat pel diari noruec, qui responsabilitza a un dels redactors d'aquesta "broma interna" que tindrà responsabilitats en l'equip del diari. Mentre surt el culpable d'aquest 'assassinat' virtual de Santa Claus, 'Aftenposten' ha demanat disculpes a tots els lectors i lamentant els danys ocasionats, especialment als nens.