domingo, 27 septiembre 2020 3:57

El pare Noel ve en dron

DRONS

Els preus dels últims ginys tecnològics poden variar molt. D'entre els models disponibles n'hi ha que són per principiants i que poden adquirir-se a partir de 27,50 euros. Aquests drons permeten a l'usuari practicar la conducció del dispositiu abans d'adquirir material més professional. Per als professionals els models més cars poden costar uns 400 euros i incorporen wifi i càmera de fotos i video, un fet que permet obtenir imatges d'alta qualitat i amb panoràmiques espectaculars.


SMARTPHONES

Ja fa uns anys que el sector de la telefonia mòbil omple les cartes al Pare Noël. Els últims models de telèfons intel·ligents incorporen el més nou en tecnològia i imatge. Entre les novetats disponibles aquest Nadal destaquen l'últim model de Samsung, el Galaxy S6 Edge i el més nou d'Apple, l'Iphone 6s. Els preus dels mòbils varien molt segons el model que s'escull anant des dels 49.90 euros fins al 999 euros. Una altra de les novetats que destaca en aquest camp són els rellotges intel·ligents i un dels models més sol·licitats és el Watch Sport d'Apple.

Les compres de telèfons mòbils solen completar-se amb una llista d'accessoris, com ara fundes de protecció, protectors de pantalla o auriculars. Aquest fet pot fer incrementar el preu fins a 40 euros més, aproximadament.

INFORMÀTICA

Finalment, un altre dels sectors que més èxit té durant les festes de Nadal és la informàtica. Els ordinadors portàtils continuen sent molt desitjats i els preus en aquest sector poden variar des dels 259 euros fins al 1.100. Igual que amb els telèfons mòbils, aquests dispositius solen anar acompanyats dels complements. En aquest cas, la factura pot incrementar-se fins a 60 euros més.

L'augment de les vendes es nota també en l'alimentació. Tot i que, com comenta Chias, encara és d'hora, els supermercats ja tenen a punt tots aquells productes que s'instal·len durant uns dies a les taules de les cases. En aquest sector, poca innovació, ja que els productes estrella són, com cada any, els torrons, les neules i els polvorons. Els preus d'aquests productes varien segons les marques que s'escullen però més o menys per completar la llista de la compra de Nadal hem de contar sobre els 30 euros pel que fa els dolços. Els productes frescos com el marisc encara hauran d'esperar unes setmanes.

Per tal que el menjar llueixi com cal és important ambientar casa nostra. És per aquest motiu que un altre sector que té molta sortida és el dels productes de decoració de la llar. Espelmes, plats, gots i estovalles amb motius nadalencs són els articles més demanats.

LA DECORACIÓ NADALENCA, NO NOMÉS A CASA

La decoració de Nadal no entra només a les cases, sinó que ho fa també als supermercats i als carrers. Des d'aquest cap de setmana els aparadors de les botigues i comerços comencen a vestir-se de Nadal per quedar-s'hi fins l'any vinent. Tal com explica Chias “els aparadors han d'estar muntats pel dia 5 de desembre, coincidint amb el pont de la Puríssima, que és el que dóna el tret de sortida al període de vendes del Nadal”. “Alguns ja ho tenen fet i d'altres començaran aquest cap de setmana”, afegeix.

ESPERANT LA PURÍSSIMA AMB CANDELETES

El pont de la Puríssima, tal com explica Chias, marca la tendència de vendes del Nadal. És per això que tots els esforços se centren, de moment, en aquest cap de setmana. Les previsions d'afluència de visitants són bones i des de la Unió Hotelera d'Andorra, el seu president, Oscar Julian, explica que la neu caiguda aquests últims dies ha engrescat molt als visitants i que «les xifres d'ocupació són elevades i molt similars a les de l'any passat”. Per les dues nits principals, dissabte i diumenge, afegia, “les xifres d'ocupació ronden el 85% i per dilluns la xifra de moment és d'entre el 65% i el 70%”.