Compartir

Si ets dels que cada matí s'asseu al vàter a fer caca, ho estàs fent malament. Sí, el que llegeixes. Fer de ventre en aquesta posició no és natural i no ajuda a que l'esfínter s'obri correctament.

De fet, els músculs de l'intestí han d'empènyer els excrements per diferents racons de les entranyes en lloc de fer-ho directament, el que és dolent per a la salut. Aquest costum, dia rere dia, pot costar-ni més ni menys que una diverticulosi, és a dir, bosses en el còlon derivades de la pressió excessiva de les parts més febles de l'aparell excretor.

Quina seria, per tant, la posició correcta per fer caca ? Encara que sembli incòmode, la resposta és 'de cames' . D'aquesta manera, evacuem directament sense cap esforç addicional. És així com ens ha dissenyat la mare natura. ¿Sorprès?

Però com entenem que ara és massa tard per canviar els costums de la llar i que probablement Roca no s'hagi dissenyat el vàter per evacuar la gatzoneta, hi ha una curiosa manera d'aconseguir aquesta postura i que la femta surtin lliurement del cos sense danyar el teixit intestinal o les parets interiors dels músculs.

Segons l'autora del llibre DARM mit charme (que tracta aquesta temàtica des del punt de vista de la ciència), Giulia Enders, només cal posar un petit tamboret sobre els peus mentre estàs assegut per aconseguir canviar el teu angle de 90 a 35 graus.