Compartir

A poc a poc, l'anhel per una migdiada després de dinar a la feina s'està fent realitat. És que no només es tracta d'un plaer personal, sinó que ara s'ha demostrat que descansar entre 20 i 30 minuts a l'oficina, augmenta la productivitat. Així ho suggereixen diversos estudis científics.

Un dels últims treballs va ser realitzat en Universitat de Higashi-Hiroshima, al Japó, on es va descobrir que la migdiada té efectes benèfics sobre el rendiment en diverses tasques en particular . Els investigadors, supervisats sota Mitsuo Hayashia, van demostrar que la migdiada de 20 minuts millora el nivell d'alerta i el rendiment en treballs amb terminals de pantalles visuals, en comparació amb un període de descans sense dormir.

< p> Un altre estudi realitzat per científics del Departament de Psicologia de la Universitat de Michigan, als Estats Units, va detectar que fer la migdiada millora els estats emocionals. "La migdiada disminueix la impulsivitat i augmenta la tolerància a la frustració. El control emocional pot veure afectat per la vigília contínua al llarg del dia i la migdiada pot ser una contramesura efectiva ", va comentar a la premsa Daniel Vigo, investigador en medicina del son del Conicet a la Universitat Catòlica Argentina.

Segons la Fundació Nacional del Son dels Estats Units, la percepció de la migdiada està canviant, en base a les proves científiques dels seus beneficis per a la salut. Ara "s'està començant a entendre que prendre una migdiada és un fenomen molt més complex" , diu al diari digital Minut Un Argentina, Natalie Dautovich, investigadora de la Fundació i professora adjunta de psicologia a la Universitat de la Commonwealth de Virgínia.

En els països desenvolupats com els Estats Units o el Japó, les empreses ja ofereixen espais especials perquè els empleats dormin la migdiada de 20 minuts o permeten que vagin a "siestarios" propers per dormir i tornar renovats a la feina.