jueves, 24 septiembre 2020 16:51

La justícia ordena el tancament de Rojadirecta

El Jutjat del Mercantil número 1 de la Corunya ha decretat avui el tancament cautelar de tots els dominis de Rojadirecta , pàgina web que ofereix enllaços per veure esdeveniments esportius.

El jutge ha estimat la sol·licitud de mesures cautelars per part de DTS Distribuïdora de Televisió Digital (Canal +) contra la mercantil Port 80 Projects, que gestiona Rojadirecta.

D'altra banda, el Jutjat Mercantil número 2 de la ciutat gallega, ha rebutjat la sol·licitud de caució substitutòria proposta per Roja Directa, que oferia 10.000 euros per evitar el tancament cautelar del web que demanaven , en aquest cas, Mediapro i GolT.

Les dues vistes es van celebrar fa una setmana als jutjats de La Corunya, en què DTS va intentar que Rojadirecta ja no estigués operatiu el passat dissabte per impedir així que tingués la possibilitat de facilitar enllaços per el clàssic de la Lliga BBVA entre el Reial Madrid i el FC Barcelona (0-4) al Santiago Bernabéu.

El jutge substitut del Jutjat Mercantil número 1 de la Corunya ha requerit a la demandada a cessament i, coetàniament, als proveïdors d'accés a internet i els proveïdors de DNS per tal que bloquegin la possibilitat d'accés als dominis afectats.

"El tancament impedeix o evita la possibilitat d'usar DNS per accedir a aquest contingut, evitant amb això, la possibilitat de burlar, per tant, la mesura ", apunta la sentència, a què ha tingut accés EFE.

En la sentència, recorda que l'efectivitat de les mesures acordades exigeix ??la prèvia prestació per part de l'actora (DTS) d'una fiança per import no inferior a deu mil euros i li dóna cinc dies per a la seva constitució .

Port 80 Projets SLU ., administradora i gestora del web www.rojadirecta.me, pàgina en la qual s'agreguen enllaços per poder visionar, de forma gratuïta, esdeveniments esportius als quals hauria accedir previ pagament, defensava que < strong> no ostentava la condició de prestatari directe del servei sinó que es tractava d'un intermediari que donava publicitat dels enllaços.

El jutge considera que és "de difícil comprensió que la demandada no tingui "coneixement efectiu que la informació a la qual remeten és il·lícita o lesiona béns o drets d'un tercer susceptibles d'indemnització.

" Per una banda, és pública i notòriament conegut la problemàtica existent pel que fa a la possibilitat que es puguin veure partits de futbol gratis a través d'aquestes pàgines d'enllaços , quan l'altra alternativa és veure'ls previ pagament ", explica l'acte, que recorda, a més, que Rojadirecta ha tingut "diferents processos civils i penals" sobre aquesta matèria.

A més, considera provat que en Rojadirecta "ningú pot pujar enllaços sense autorització del titular" i entén que els seus administradors coneixen "el destí dels enllaços en el moment d'iniciar els esdeveniments ".

" L'única explicació lògica és que s'efectua amb la col·laboració conscient de la demandada ", conclou el jutge.

També apunta que" s'exercita, de forma subsidiària, una acció de competència deslleial "ja que la demandada (Rojadirecta) desenvolupa" una activitat sense els preceptius desemborsaments, prevalent-se d'un avantatge competitiu ".

Considera, igualment, que hi ha el perill que "durant la tramitació" del procediment principal que va donar origen a la vista de la setmana passada, "se segueixin emetent partits a través de www.rojadirecta.me", el que l'ha portat a l'adopció de la cautelar.

Paral·lelament, al Jutjat del Mercantil número 2, Rojadirecta va oferir 10.000 euros de caució per evitar el tancament de la web que sol·licitaven GolT i Mediaproducción.

La jutgessa María Salomé Martínez considera que "el no manteniment de les mesures adoptades suposaria un perill econòmic de gran entitat per a les demandants que han realitzat una inversió econòmica per obtenir el dret de retransmissió" dels esdeveniments esportius als quals facilita accés Rojadirecta. < / p>

Per aquest motiu, i tenint en compte que la Lliga ni tan sols ha arribat a l'equador de la temporada, la titular del Mercantil número 2 de la Corunya ha rebutjat la sol·licitud de caució substitutòria que pretenia Rojadirecta per esquivar la mesura cautelar del tancament de la web.