martes, 29 septiembre 2020 10:36

Antena 3 i La Razón donen per cert un muntatge i converteixen un periodista a terrorista

Els atemptats de París han deixat més d'un error informatiu entre els mitjans nacionals. Un dels més cridaners, sens dubte, és la imatge del fals terrorista que van publicar Antena 3 i La Razón durant la tarda de dissabte, producte de un muntatge amb Photoshop i que va circular ràpidament a través de les xarxes socials.

En realitat es tracta d'una fotografia de Veerender Jubal, periodista i conegut crític de videojocs , que va veure com el selfie que es va treure amb un iPad al bany, com s'aprecia en la imatge real, que va compartir en el seu perfil el passat mes d'agost, es convertia de sobte en el rostre d'un dels terroristes que haurien participat en els atacs. La fotografia, manipulada, us mostrava amb una armilla i un Alcorà , substituint a l'iPad que sostenia veritablement a les mans.

Sorprès en comprovar que la imatge s'havia viralizado a través de les xarxes socials, el jove va demanar ajuda per alertar que havia estat víctima d'un muntatge, que era un periodista indi practicant de la religió sikh – de aquí el turbant-i que mai havia estat a París. De fet, va assegurar que podria ser obra d'algun dels seus 'haters'.

Nombrosos usuaris li van advertir que la seva imatge havia estat utilitzada per diversos mitjans nacionals, denunciant-immediatament al seu perfil de Twitter.

This image has been used, and placed on the front page of a major Spain newspaper – putting me as one of the people behind terrorist attacks.

& mdash; Veerender Jubbal (Veeren_Jubbal) 15 novembre 2015

#Media uneix fausse photo présentée comme 1 des jihadistes des attaques de Paris circuli pic.twitter.com/AZVo39glyl

& mdash; Gilles N. (VegetaMoustache) 14 novembre 2015