domingo, 20 septiembre 2020 4:25

El truc definitiu per pelar un ou ràpidament

¿Quantes trigues a pelar un ou dur acabat de coure? El seu és que et tiris, de mitjana, entre 30 i 60 segons. Per què és tan laboriós? La pela de l'ou es 'cristal·litza' i es parteix en mil trossos, convertint l'objectiu que quedi intacte en una tasca més que impossible.

Hi ha trucs de cuina molt originals que et permeten reduir aquest temps ( i aquesta desesperació!) de forma considerable. Recordes el que et permetia separar el rovell de la clara d'un ou amb una ampolla de plàstic? Doncs aquest és semblant.

Sí, és igual de ràpid i no necessites cap ampolla ni altra cosa per l'estil. Què es requereix llavors per pelar un ou en menys de deu segons? Força, molta força des dels pulmons. Has de bufar com si no hagués demà (sí, exactament igual que si haguessis de fer una prova d'alcoholèmia).

Això sí, has de tenir cura per evitar que l'ou 'rellisqui' i se't caigui dels mans. Aleshores sí que l'has liat bona!