martes, 29 septiembre 2020 9:45

Els sindicats recullen més de 2000 signatures en favor del vot dels residents

Ubach ha qualificat «d'èxit total» la quantitat de signatures aconseguides, que se sumen a les més de 3.000 que ja havien recollit. En total, ha explicat, la campanya ja porta més de 5.000 signatures recollides. Ubach ha admès estar sorprès, ja que «esperàvem que la situació fos molt més equilibrada del que està sent, però estem entrant les dades en un programa informàtic i ens adonem que el 90% de la gent enquestada està a favor del vot dels residents a les comunals». De les més de 5.000 signatures recollides, 2.000 són de persones amb nacionalitat andorrana, fet que també ha sorprès els mateixos impulsors de la campanya. Ubach espera ara poder arribar a les 6.000 o 6.500 signatures com a mínim.

ELS PRÒXIMS MESOS LA RECOLLIDA ES DURÀ A TERME A SANT JULIÀ I A PARRÒQUIES ALTES.

Les esperances per arribar a les més de 6.000 signatures que pretén obtenir la iniciativa se centraran pròximament a Sant Julià i a les parròquies altes. Fins ara la campanya ha fet porta a porta a Escaldes-Engordany i a Andorra la Vella, i ara la intenció és desplaçar-se fins al Pas de la Casa, Encamp, Canillo, la Massana, Sant Julià i Ordino. En aquest sentit, el president de l'USDA ha afirmat que «encara queda un llarg recorregut per fer» i ha volgut destacar la bona feina realitzada per totes les persones implicades en la recollida: «som set persones les que ens estem dedicant en cos i ànima a la recollida, és molta feina».

Per aquelles persones que estiguin interessades a participar en la campanya, els punts fixos on poden signar són la CASS i el passeig del Centre Comercial Andorrà. Un cop finalitzada la campanya, es farà entrega d'aquestes signatures a tots els grups parlamentaris i a les ambaixades, a més de fer-ho arribar a Europa per transmetre la voluntat dels ciutadans davant les institucions.