Compartir

La Setmana Contra el Càncer s'inicia aquest dilluns coincidint amb el Dia Mundial del Càncer de Mama (19 d'octubre) i s'allargarà fins al 25 d'octubre. Tots els actes programats vetllen per donar a conèixer la magnitud d'aquesta patologia i els nous avenços en aquest context.

Durant la setmana estan previstes conferències, algunes públiques i d'altres dirigides al col·lectiu sanitari, per conscienciar i implicar a la societat amb el càncer. El director del Servei d'Oncologia de l'Hospital General de Catalunya, el doctor Germà i Lluch, impartirà una xerrada aquest dijous a les 20.15 hores al Centre de Congressos, oberta a tothom, per explicar com han evolucionat els tractaments per curar el càncer, tenint en compte que té una experiència de més de quaranta anys com a oncòleg. Durant la conferència, amb el nom d''El tractament del càncer de mama: un salt al futur', Germà donarà a conèixer les noves tecnologies de diagnosi, els nous fàrmacs i les noves estratègies de la medicina de precisió. En aquest sentit, Manzano ha avançat que “avui en dia la mortalitat en els casos de càncer de mama ha disminuït el 20%”.

D'altra banda, s'ha organitzat una caminada popular per aquest diumenge a les 10.30 hores, una iniciativa lúdica que té com a objectiu principal recaptar fons per a l'associació ASSANDCA. Enguany, les inscripcions són a partir de 3 euros, ja que “com que l'any passat vam veure que molta gent volia fer donacions de més import, aquest any hem decidit que cadascú faci la donació que vulgui, posant de mínim 3 euros”, ha explicat el director de marketing de Pyrénées, Joaquim Serrahima. L'any passat van participar-hi 733 persones i es van aconseguir 1.700 euros. Amb aquesta edició “esperem doblar els 1.700 euros, hem fet una bona previsió i hem estampat 1.000 samarretes”, ha afegit Serrahima.

A més, durant la fira es posarà a la venda un calendari solidari amb dotze fotografies de personatges de rellevància pública com Eric Abidal, Purito Rodríguez o Albert Llovera. Els organitzadors han anunciat que alguns d'aquests personatges, entre ells Eric Abidal, seran presents a la Fira d'Andorra la Vella. El calendari estarà a la venda a un preu de 10 euros a l'estand de l'associació.

De la seva banda, el president d'ASSANDCA, Josep Seravia, ha aprofitat l'ocasió per fer una crida a la població perquè s'animin a formar part de l'equip de voluntaris.