sábado, 26 septiembre 2020 5:04

El truc definitiu per separar el rovell de la clara d'un ou

Els i les més 'cuinetes' de la casa segur que heu malgastat molts ous intentant separar el rovell de la clara . Tot i que els xefs més experts ho consideren 'bufar i fer ampolles', a la gran majoria ens resulta un autèntic desafiament.

Hi ha manera de fer-ho i no morir en l'intent? Sí, i trigant només UNS SEGONS. Com fer-ho? Per a això només necessites una ampolla de plàstic ( si és possible petita, d'uns 50cl) i tenir clar un concepte físic que farà la resta: la pressió.

Tal com es pot apreciar en el vídeo, cal col·locar l'ampolla cap per avall (llevant-li el tap, òbviament) i succionar de forma lleugera . Has de tenir cura, ja que només cal fer una mica de pressió amb l'aire que està a l'interior del plàstic.

Si ho has aconseguit, el rovell quedarà encaixada al coll de la ampolla i portar-la a un altre plat. Sí, ara ja podràs fer aquest postres sense haver de pringarte les mans de la clara i el rovell de l'ou. T'ha funcionat?