Compartir

El Festival Narciso Yepes Ordino i Fundació Crèdit Andorrà acull l'actuació del prestigiós pianista Joaquín Achúcarro amb l'Orquestra Clàssica Nacional d'Andorra. Dirigits per Ignacio Yepes -fill del guitarrista que dóna nom al festival-, interpretaran el 'Concert per a piano núm. 5 en mi bemoll major, op. 73', 'L'emperador', de Beethoven. La segona part del concert serà a càrrec de l'ONCA, que oferirà una versió simfònica amb trenta-quatre músics de l'obra 'El amor brujo de Manuel de Falla', amb motiu del centenari de la creació d'aquesta obra de gran popularitat.

Aquest concert porta per títol 'Del Romanticisme de Beethoven a la passió de Falla' i tindrà lloc el divendres 16 d'octubre, a les 21 hores, a l'Auditori Nacional d'Andorra.

D'altra banda, el Comú d'Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà aposten cada any per potenciar la música del país i la necessitat de donar a conèixer joves talents formats al Principat. És per això que aquesta edició del Festival presenta també un concert matinal de joves músics, en aquest cas a càrrec d''Els intèrprets de casa'. Tindrà lloc el diumenge 18 d'octubre, a les 12 hores, a l'església parroquial d'Ordino i actuaran dues formacions de cambra, un quintet i un trio. El concert porta per títol 'Corda, piano i clarinet: de Mozart a Milhaud' i s'inicia amb el 'Quintet amb clarinet en la major', K 581, obra que va escriure Mozart l'any 1789 dedicada al seu amic i clarinetista Anton Stadler. Quatre cordes de l'ONCA, Alexandre Arajol, violí; Francesc Planella, violí; Elias Porter, viola, i Jordi Claret, violoncel, i el clarinetista Carles Pertegaz, vinculat a la vida musical del Principat, són els protagonistes d'una obra caracteritzada per la igualtat i l'equilibri dels rols atribuïts a cada instrument en el diàleg de pregunta-resposta.

El concert continua amb la 'Suite per a violí, clarinet i piano, op. 157b' de Milhaud, interpretada pel trio format per Alexandre Arajol, Carles Pertegaz i Míriam Manubens al piano. L'obra se centra en el concepte de suite instrumental tradicional, amb diferents moviments que contrasten els temes amb diferents estats d'ànim, propis de la música del compositor. El concert acabarà amb l'obra 'Trio per a violí, clarinet i piano' de Gian Carlo Menotti.

El preu de les entrades per al concert de Joaquín Achúcarro, Ignacio Yepes i l'ONCA oscil·la entre els 20 i els 30 euros. Les localitats per al concert d''Els intèrprets de casa' té un preu únic de 10 euros. Estan a la venda a www.festivalnarcisoyepes.ad.