domingo, 27 septiembre 2020 13:27

La música electrònica cristiana i els Teràpia de Shock, plats forts del Canòlich Music

La tercera edició del Canòlich Music presenta enguany força novetats i fins a sis actuacions musicals. D'una banda, els seus organitzadors han fet una aposta important per atreure més gent el divendres al vespre, gràcies a l'actuació del DJ Andy Hunter. Tot i que no ha actuat mai a Catalunya ni a Andorra, es tracta d'un artista força conegut en l'àmbit anglosaxó i llatinoamericà. La seva música utilitza el format electrònic per fer arribar missatges i valors cristians.

L'altra actuació de primer nivell servirà per cloure el festival el dissabte al vespre, i anirà a càrrec dels Teràpia de Shock. En aquest sentit, el delegat de Joventut del Bisbat d'Urgell, Lluís Planas, ha explicat que “tot i que no és un grup de música cristiana, les seves cançons tenen uns missatges que compartim des del festival”.

Al llarg del dissabte, a més, tindran lloc nombroses activitats de caire religiós i festiu, com ara una pregària amb el grup Kairoi o el concurs musical 'Dóna't a conèixer', que estarà obert a tothom i que, enguany com a novetat, comptarà amb l'actuació del grup Sal 150.

Una altra de les novetats d'enguany serà el xTU, un espai on qui ho vulgui podrà explicar experiències, idees o propostes a la resta de participants. En aquesta tercera edició també es farà el que s'ha anomenat 'Crist Xperience', on a través del gospel i la música electrònica es reviuran algunes de les experiències de Jesucrist.

Planas ha posat de manifest que moltes de les activitats s'han canviat respecte l'any passat, ja que “tot i que funcionaven bé, hem volgut ser dinàmics, com la joventut, i pensar coses noves”. Precisament l'objectiu del festival és, segons Chisvert, “sembrar” un seguit de valors cristians entre la joventut fent servir un format festiu que utilitzi el seu llenguatge i que permeti apropar-s'hi. “Que sigui un festival de música cristiana no vol dir que hi fem cant gregorià, sinó que és música jove perquè la gent vibri i cridi però també perquè pregui i reflexioni”, ha reblat Planas.

L'any passat el festival va acollir a gent vinguda en autocars d'arreu de Catalunya i, fins i tot, de València. Enguany també vindrà força gent d'aquests indrets i, com a novetat, s'acollirà joves de l'Arieja. Els organitzadors calculen que l'afluència serà molt major i, de fet, un dels seus temors és “morir d'èxit”.

Així doncs, divendres al vespre confien doblar el nombre d'assistents de l'any passat i superar el mig miler de persones. Pel que fa a les activitats de dissabte, calculen que podran igualar el miler d'assistents de la segona edició.

Des de l'organització també destaquen la importància que tindran els joves andorrans a l'hora de fer “d'amfitrions” dels nois i noies vinguts de fora, i és per això que ja s'ha demanat la col·laboració de tots els sistemes educatius del país per tal de trobar voluntaris.

Des del Comú de Sant Julià de Lòria, mentrestant, s'oferiran facilitats per tal que els joves vinguts de fora puguin passar la nit. Així doncs, tal com ha explicat el conseller major lauredià, Carles Àlvarez, “donarem tot el nostre suport al festival habilitant el centre esportiu perquè els joves hi puguin anar d'acampada”.A banda, el Comú també muntarà l'envelat a la plaça de la Germandat on es desenvoluparan la majoria d'actes i oferirà descomptes als participants perquè puguin accedir a Naturlàndia. Tots ells, de fet, disposaran de tot el diumenge per realitzar activitats que els permetin conèixer el país.