Compartir

Pel que fa al debat sobre les transferències i competències, el conseller general del PS, Pere López, ha assegurat que el seu partit proposa un model que coincideix en gran mesura, “altament alineat”, amb el de l'exministre de la Presidència, Toni Riberaygua, que ja va intentar la passada legislatura atacar aquesta reforma. Tot i això ha exigit, en diverses intervencions, que el cap de Govern es pronunciï sobre el seu model i ha demanat saber si realment Martí proposa millorar les parròquies petites en el repartiment.

López ha fet la demanda perquè considera que les parròquies grans, que com ha insistit són les que tenen “més activitat econòmica”, es veurien perjudicades en el repartiment de les transferències. El cap de Govern, per la seva banda, ha respost tirant d'ironia i li ha assegurat que el model de Riberaygua en l'àmbit de les transferències és el mateix que defensa ell mateix.

Data de la resolució de BPA

Toni Martí ha insinuat que el procés de resolució bancària sobre BPA potser no estigui enllestit fins a final d'any, o fins al gener o febrer. Davant l'afirmació, Pere López li ha retret que “vostè quan parla de BPA el primer que li ve al cap és política” en referència a què el calendari de les eleccions comunals pugui arribar a condicionar la proposta de resolució. L'oposició ha demanat reiteradament al cap de Govern que faci pública l'auditoria “ja”. A més, han criticat el fet que a la comissió especial no estigui arribant “cap mena d'informació”, com ha lamentat Pérez. Naudi hi ha coincidit: “hi ha opacitat”, fet que va provocar que Naudi anunciés la seva retirada de la comissió especial que investiga els fets.