Quantcast

S'homenatja Martí Salvans batejant la biblioteca del Consell General amb el seu nom

Personalitats del món de la política, amics i familiars de Martí Salvans Abetlla, han omplert la biblioteca del Consell General per assistir a l'acte d'homenatge del desaparegut conseller general que va morir el passat 8 de juliol i que aquest dilluns hauria complert 65 anys. El síndic general, Vicenç Mateu, ha presidit l'acte en què s'ha batejat la biblioteca amb el nom del conseller i s'ha descobert una placa a l'entrada.

Mateu ha recordat la figura de Salvans en totes les seves vessants i l'ha considerat un exemple a seguir que mereix que estigui viu en la memòria. A més, ha assegurat que tant la figura dels mestres com dels polítics -dues professions presents en la vida del conseller general- són poc agraïdes, tot i que “són l'essència perquè servir el poble d'Andorra és un dels millors privilegis”.

El síndic general ha agraït a Salvans tot el que ha fet pel país i ha confiat que la placa que s'ha descobert ajudarà a tenir-lo present, i “podrem estimar i servir millor Andorra tal com ho va fer Martí Salvans Abetlla”. Després d'aquestes emotives paraules, Mateu ha fet entrega a la dona del polític d'un àlbum de fotografies del seu pas pel Consell General, el llibre de condolences, i la vestimenta tradicional del conseller.

La seva esposa, Manela Pla, visiblement emocionada, ha volgut donar les gràcies en nom de tota la família a tots els presents per aquest reconeixement que “ens ha arribat al cor”, i l'ha recordat com una persona honesta, i que s'interessava per tot buscant i estudiant durant hores. Finalment, s'ha mostrat convençuda que el seu marit ho hagués agraït perquè “la petjada del Martí quedarà impresa per sempre en aquesta biblioteca”. 

Comentarios de Facebook