domingo, 27 septiembre 2020 9:16

L'AJUNTAMENT DE LA SEU DEMANA ATURAR EL 155 ' Alt Urgell, 25-10-17

El Ple de l’Ajuntament de la Seu d'Urgell celebrat de manera extraordinària aquest dimarts ha aprovat per majoria una moció en què insta 'el govern espanyol i els partits que li donen suport' a aturar 'la suspensió de l’autonomia de Catalunya, que ja estan portant a terme i que volen reblar amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola'. D'aquesta manera, l'ajuntament de la capital de l'Alt Urgell ha expressat el seu rebuig a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola a Catalunya. El text ha estat presentat conjuntament per l'equip de govern, del PDeCAT, i els grups municipals d'ERC i CUP, que l'han votat a favor.

La moció aprovada 'condemna la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l'Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes'. D’altra banda, explicita el suport de l’ajuntament alturgellenc al Govern i al Parlament per 'fer efectiu el mandat popular' de l’1 d’octubre,
'en els termes que estableix la Llei del Referèndum i la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República aprovades pel Parlament'. En aquest sentit, Compromís per la Seu ha demanat la votació punt per punt de la moció i en alguns punts els regidors han votat diferent. En general, s'han oposat als punts que fan referència més explícita a la independència, però s'han abstingut o votat a favor dels altres.

La sessió, convocada de forma urgent, ha comptat amb l'assistència d'un bon nombre de veïns i veïnes, que han omplert la sala de plens de l'Ajuntament. Aquesta mateixa moció s'està aprovant aquests dies a molts municipis del país.

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU – FRANCESC VIAPLANA, REGIDOR D'ESQUERRA – PAU LOZANO, REGIDOR DE LA CUP – ÒSCAR ORDEIG, PORTAVEU COMPROMÍS PER LA SEU