lunes, 28 septiembre 2020 4:53

La Cerdanya, 24 de gener 2017: TRES NOVES ESCOLES AL PROGRAMA D'ESQUÍ ESCOLAR

Aquests alumnes de l’escola Llums del Nord de Puigcerdà participen, per primera vegada, al programa Esport Blanc Escolar, que permet als nens i nenes de 3r i 4t de Primària practicar l’esquí alpí, l’esquí de fons o el surf de neu durant vuit sessions i dins l’assignatura d’Educació Física. El programa ha arribat, aquest curs, a més centres educatius de Cerdanya, concretament a les escoles Mare de Déu de Talló de Bellver i Alfons I i Llums del Nord de Puigcerdà, que es sumen a les que ja hi participaven, és a dir, les escoles rurals i la d’Alp. Això suposa un total de 162 alumnes cerdans. Només faltarà implantar el programa a l'escola Vedruna de la capital ceretana perquè tots els centres de primària incorporin els esports de neu al seu currículum escolar.

El programa, que té per objectiu promocionar els esports de neu entre els joves, està impulsat pel departament d'Ensenyament, la Secretaria General de l'Esport, els Consells Comarcals i la Federació Catalana d’Esports d’Hivern. L’activitat està subvencionada, de manera que les famílies només han de costejar el 50% del cost del material. Després d’una fase experimental el curs 2013-2014, els seus responsables valoren positivament la implantació de l’esquí escolar.

En total, el programa beneficia uns 1500 escolars, el 50% més que l'any passat, de 40 centres educatius de Cerdanya, l'Alt Urgell, els Pallars, l'Alta Ribagorça, el Ripollès, el Berguedà, la Val d'Aran i el Solsonès.

Parlen al vídeo: JOEL RIBALTA, RESPONSABLE PROMOCIÓ ESCOLAR FCEH