Compartir

La passada matinada ha estat la més freda dels darrers anys.
La Seu d’Urgell ha enregistrat la passada nit -10 graus de temperatura, i -13 a Sant Joan de l’Erm, durant el matí de dimecres, tot i que lluïa el sol. S’hi han assolit temperatures extremes de -20'°C als cims més alts i vents que han superat a alta muntanya els 150'km/h produint sensacions de fred de -36'°C, segóns informa Meteo Pirineus Catalans.
Protecció Civil de la Generalitat ha activat el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT en ALERTA per l’onada de fred amb una forta baixada generalitzada de temperatures a Catalunya des de la passada matinada i fins dijous. El Servei Meteorològic de Catalunya preveu baixada de temperatures a tot Catalunya, amb mínimes molt per sota del que és habitual.
Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions especialment en els desplaçaments en vehicle i a peu per la presència plaques de gel i fer cas dels consells i informació del Servei Català de Trànsit i pel que fa a gent gran, nens i persones amb malalties respiratòries, ja que són els més vulnerables a les baixes temperatures. En les hores en què el fred sigui més intens, han d’evitar sortir al carrer. Es demana als familiars i amics de persones grans que viuen soles que les visitin o hi parlin per telèfon per comprovar que es troben bé. També cal estar atents a les possibles incidències per mala combustió de calefaccions, estufes o xemeneies per evitar intoxicacions i ventilar cada dia els habitatges i no tapar les reixetes de ventilació per garantir l’entrada d’oxigen. També cal vigilar la congelació de canonades allà on baixin més les temperatures en zones aïllades i urbanitzacions.